STRETCHFOLIE

Stretchfolie op maat

Wij maken de folie voor u op maat. Wij snijden en wikkelen. Dit betekend diverse breedtes, lengtes en kernen mogelijkheden. Wij snijden vanaf een breedte van 5cm. Kwaliteit, kleur, breedte, kern, lengte, dikte, allemaal door u te bepalen. Informeer dus naar de mogelijkheden.

Wij kunnen leveren in:
– Standaard
– Eénzijdig klevend
– High performance éénzijdig klevend
– High performance > 300 % rek éénzijdig klevend
– Eénzijdig super glad
– Opaque zwart wit blauw.

LDPE-folie geschikt voor semi- en volautomatische wikkelmachines
Rekpercentages van 150% – 300%. Diktes 15my t/m 50my.

Hoe bespaart ú op folie?

Folie is uitstekend geschikt om een grote diversiteit aan palletladingen te zekeren; de goederen blijven beschermd en bijeen.
Folie is een aardolie gerelateerd product. Bij de productie van folie wordt aardolie verbruikt. Om het milieu niet onnodig te belasten is een goede foliekeuze zeer belangrijk. De reden dat de folieprijzen kunnen fluctueren is dat deze gerelateerd zijn aan de wereld olieprijs. Meerdere redenen dus om eens kritisch naar uw foliegebruik te kijken.

Hieronder kunt u lezen op welke twee manieren een besparing op folie gerealiseerd kan worden:
1. De folie moet zijn afgestemd op de machine die u in gebruik heeft. Wanneer u een machine gebruikt met geavanceerde (rek)eigenschappen, geeft een geavanceerde folie het beste wikkelresultaat en de laagste milieubelasting. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat u lage kosten per palletwikkeling heeft. Eén meter folie op de rol geeft al snel 4 meter folie om de pallet, bij een rekpercentage van 300%.
2. Tegenwoordig zijn de foliën van een zodanig goede en constante kwaliteit dat het in veel gevallen verantwoord is een dunnere folie te gebruiken, of zelfs een voorgerekte variant. Hierdoor heeft u meer meters op een folierol en daarmee daalt uw folieverbruik aanzienlijk.
Een dikteverschil van 3 micron levert u al een foliebesparing van 9% op.

 

Handwikkelfolie
Handwikkelfolie wordt, vaak met een foliedispenser, handmatig om de pallets gewikkeld. Hierdoor wordt de zending gestabiliseerd en worden de producten op de pallets beschermd. De handrollen zijn leverbaar in verschillende diktes en kleuren. Zo hebben wij wikkelfolie zwart, transparant en diverse kleuren uit voorraad leverbaar. Met gekleurde handwikkelfolie kunt u de zending tevens beschermen tegen zonlicht (UV-straling) en ervoor zorgen dat anderen niet kunnen zien wat er op de pallet verpakt zit. Ook zijn de wikkelfolie in verschillende diktes leverbaar.

 

Bundelfolie
Bundelfolie zijn kleine rolletjes wikkelfolie. Ze worden over het algemeen voor een andere toepassing gebruikt dan de handrollen van 50 of 45 cm. breed. Zoals de naam van het product al aangeeft worden deze rolletjes vooral toegepast om spullen bij elkaar te bundelen. Het grote voordeel van het werken met bundelfolie is dat het geen lijmresten achterlaat zoals dit bijvoorbeeld bij tape vaak wel het geval is. De bundelfolie is elastisch waardoor er tijdens het gebruik voor gekozen kan worden om meer of minder spanning op de folie aan te brengen. De rolletjes ministretch zijn standaard transparant of in het zwart leverbaar.

 

Wikkelnet
Wikkelnet is geschikt voor het omwikkelen van producten die moeten ademen of ventileren, zoals haardhout en agrarische producten. Wikkelnet is geproduceerd van nylon, waardoor het een zeer goede stabiliserende werking heeft. Ook het wikkelnet is zowel als handrollen als machinerollen leverbaar.