Bouwfolie kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Een van de meest gebruikte toepassingen van bouwfolie is het afdekken van vloeren. Ook wordt de folie veelal gebruikt bij dak- en gevelelementen, voor het afschermen van metselwerk of als inpakfolie. Daarnaast wordt het ook gebruikt onder betonnen vloeren, om vocht vast te houden zodat snelle uitharding voorkomen wordt.
Het bouwplastic biedt ook bescherming aan bijvoorbeeld stenen, hout en andere bouwmaterialen. De bouwfolie op rol wordt ook vaak gebruikt als tijdelijke afdichting van ramen en deuren.

Regeneraat of A-kwaliteit bouwfolie?
Bouwfolie of plastic op rol leveren wij in 2 verschillende kwaliteiten, regeneraat en A-kwaliteit. Regeneraat betekent uit afval herwonnen grondstof, oftewel geproduceerd uit gerecycled plastic (LDPE). Hierdoor is de folie gunstig geprijsd en maakt u tevens een milieubewuste keuze. Daarnaast is de regeneraat bouwfolies ook dampremmend. Het gebruik van regeneraat LDPE zorgt ervoor dat de transparante bouwfolies niet helder transparant zijn, maar een grauwige kleur hebben. A-kwaliteit is een hoogwaardige kwaliteit. Bij de A-kwaliteit is geen regeneraat toegevoegd. Hierdoor is deze folie goed recyclebaar. Daarnaast is de bouwfolie van A-kwaliteit helder transparant.
Het bouwplastic is sterk en erg flexibel. Ook bij extreem koude temperaturen is deze bouwfolie op rol erg geschikt. Omdat het product zeer veel toepassingsgebieden heeft is het leverbaar in diverse diktes en afmetingen. Zo is het bouwplastic leverbaar in transparant en zwart.

BOUWFOLIE

Formaat  Dikte Rol / Pallet
 2 x 50 meter  T100  224
2 x 100 meter T100 117
3 x 50 meter T100 161
4 x 50 meter T100 117
6 x 50 meter T100 83
 2 x 50 meter  T200 120
 3 x 50 meter  T200 83
4 x 50 meter T200 56
6 x 50 meter  T200  56
4 x 50 meter 0,200 mm 30
6 x 25 meter 0,200 mm 40
6 x 50 meter 0,200 mm 20

Sinds een aantal jaren zijn de bouwfolies die in Nederland worden verkocht vervaardigd uit gerecycled materiaal. Voorheen werden de bouwfolies gemaakt uit ‘nieuw’ grondstof, echter door de enorme prijsstijgingen de afgelopen jaren van polyethyleen grondstoffen zijn bouwfolies in dit type onverkoopbaar geworden. De PE granulaat-prijzen (grondstof) zijn de afgelopen jaren met bijna 100% gestegen.
Door de verandering van ‘nieuw’ materiaal naar ‘gebruikt’ materiaal (gerecycled) is de markt letterlijk en figuurlijk minder transparant geworden. De ene bouwfolie vervaardigd uit ‘gerecycled’ materiaal kan veel sterker en transparanter zijn dan andere bouwfolie vervaardigd uit dit type materiaal. Bouwfolie kan mooi, helder en transparant zijn, maar ook grijs/bruin van kleur en ondoorzichtig. Beide worden verkocht onder dezelfde noemer.

Wij garanderen een constante kwaliteitssamenstelling van onze PE bouwfolies. Onze bouwfolies behoren tot de beste op de Nederlandse markt.