FEFCO Dozen

Standaarddozen zijn ook wel bekend onder de naam ‘Amerikaanse vouwdozen’ (FEFCO 0201). Het zijn eigenlijk de ‘simpelste’ en meest bekende dozen. Ze worden plano geleverd en met tape of stevig plakband gesloten.
Er is een grote variatie aan formaten mogelijk en in verschillende soorten karton. Voor het verpakken van uw producten leveren wij ook uit voorraad de formaten A3, A4 en A5 vouwdozen. Een doos op maat leveren wij uiteraard ook. Onze vouwdozen zijn van stevig B of C enkelgolf (3 of 4 mm) met een sterke kraftliner buitenlaag. Voor een sterkere belasting hebben wij ook vouwdozen met BC dubbelgolf (7 mm). Amerikaanse vouwdozen hebben 2 korte en 2 lange kleppen aan de boven- en onderzijde van de doos en kunnen op deze manier eenvoudig in elkaar gevouwen worden.


Bescherm uw producten optimaal door een Amerikaanse vouwdoos met vul- of schokabsorberend materiaal (zoals Padpak papier, Flopak Green, Cell-O Green luchtkussens, noppenfolie, etc.) te voorzien.
Synoniemen voor Amerikaanse vouwdozen zijn inpakdozen, verzenddozen, opslagdozen, magazijndozen, palletdozen, beschermdozen of FEFCO 201 dozen. Ze zijn geschikt voor diverse webshop artikelen als computer & consumentenelektronica, kleding, speelgoed, geschenken, drogisterij & parfumerie, elektro & witgoed, erotische artikelen, fiets onderdelen, huishoudelijke artikelen, kantoorbenodigdheden, telecom producten, diverse meetapparatuur, etc. waarbij een goede sterke doos nodig is.
Zwaardere toepassingen zijn ook mogelijk met palletdozen, waarbij de vouwdoos (van zwaar enkelgolf of dubbelgolf) op een europallet wordt geplaatst. De afmeting van de vouwdoos is de binnenmaat van de doos.

Voor meer informatie over FEFCO-dozen download dit pdf-bestand.